Доделување на наградата „Андреја Дамјанов“ – 1 новември 2017 МСУ

October 31, 2017

Почитувани колеги,

 Асоцијација на архитекти на Македонија ја има таа чест да Ве покани на свечено доделување на наградата Андреја Дамјанов за животно дело, особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и градителството за 2017 год. 

Манифестацијата ќе се одржи во Музеј на современа уметност – Скопје

на  01.11.2017 год. среда во 20ч.

Петчлената комисија во состав: Радован Раѓеновиќ, д.и.а.(претседател), д-р проф.Михаил Токарев д.и.а., д-р проф.Елизабета Касапова, д.и.а., Мишо Арсов, д.и.а.  и Иван Арсовски, д.и.а., одлучи наградата за животно дело Андреја Дамјанов за 2017 година да ја додели на архитект Билјана Филиповска.

Особена чест ќе ни биде и Вие ако присуствувате на овој свечен настан кој се одржува во континуитет 28 години наназад.  

 

20:00

Поздравен говор на г-дин Мартин Пановскипретседател на ААМ

Поздравен говор на г-дин Трифун Костовскипочесен член на Академијата на архитекти на ААМ

Поздравен говор на ѓ-ѓа Мира Гаќинадиректор на Музеј на современа уметност

Обраќање на претседателот на жири комисијата г-дин Радован Раѓеновиќчлен на Академијата на архитекти на ААМ

Обраќање на добитникот на наградата за животно дело Андреја Дамјанов за 2017 година ѓ-ѓа Билјана Филиповска

20:40

Изложба

Коктел

 

Претседател на УО на ААМ

 Мартин Пановски, диа


Асоцијација на архитекти на Македонија 
Association of architects of Macedonia

Автор на статија:

| / / / / |