Скулптурално / Фотогалерија

На 8ми октомври во 12 часот се отвори изложбата на скулптури и инсталации „Скулптурално“ во просторот околу МСУ од повеќе автори – Игор Тошевски, Јован Шумковски, ОПА, Симон Шемов, Петар Хаџи Бошков, Нада Прља, Даниел Серафимовски и архитектот Дејан Ивановски.

img_744a7

Во склоп на истиот настан следеше и предавање на Лучезар Бојаџиев за уметноста на Кристо и Жан-Клод.

Фотографии: Борис Јурмовски

img_7462

img_7466

img_7463

img_7461

img_7443

img_7441

img_7440

img_7448

img_7450

img_7449

img_7453

img_7455

img_7456

img_7454

img_7459

img_7471

img_7460

img_7458

img_7445

 

 

Автор на статија:

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

/ / / /