Стопирана изградбата на 95 „барокни“ фасади

03.11.2017

Новиот градоначалник на Скопје, Петре Шилегов, ја стопира изградбата на 95 фасади во Скопје, дел од проектот за „стилско“ вклопување на објектите од централното градско подрачје со „Скопје 2014“. За порталот САКАМДАКАЖАМ , меѓудругото Шилегов истакнува дека градот со оваа постапка ќе заштеди 90 милиони денари.

Во Скопје, промената на локалната власт ја затекнаа многу започнати проекти, за чие довршување или враќање во првобитната состојба на објектите сеуште не постојат информации.