November 2014

Винарија Стоби/ Александар Радевски, Викторија Ставриќ 2008

Автори:                                             Александар Радевски / Викторија Ставриќ Локација:                                         Градско, Македонија Година на проектирање:         2007-2008 Година на реализација:            2008-2010 Како денес размислуваме за индустриските објекти? Дали индустриските …

награда “Андреја Дамјанов”

НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2014 Според Статут на ААМ и Правилникот за доделување на наградата „Андреја Дамјанов“ и Записникот на петчлената Комисија за додела на наградата за 2014 год. во состав: …

Планинарски дом – Царев Врв / Марјан Димиќ 2014

автор: Марјан Димиќ година: 2014 дипломски труд ментор:  проф. д-р Минас Бакалчев   ИЗБОР НА ЛОКАЦИЈА Македонија е земја со карактеристичен ридско-планински релјев. За вистинските љубители на планините постојат 30тина …

“Закачи се„ / Елена Петровска 2014

автор:  Елена Петровска година:  2014 конкурсен труд за ” Велопаркинг” – Пелистерка ( 1 место ) Решението  на овој велопаркинг е добиено по направените функционални, економски и пред се безбедносни …