October 2015

Куќата на поп Трајан Попов–Слепче / 1929 година

Автор и градители: Веле Јана и тајфата Година: 1929 година Локација: с. Слепче, Демирхисарско Материјалот го испратил: Антонио Павловски / обработка МАРХ   Куќата на Поп Трајан Попов е изградена …

Изложба на современата полска архитектура 27 октомври 2015

POLSKA. ARCHITECTURE/ ПОЛСКА. АРХИТЕКТУРА изложба на современата полска архитектура Место: Архитектонски факултет, УКИМ, Бул. Партизански одреди 24, Скопје Отворање: Вторник, 27 октомври 2015, 13 часот Извор: Полска амбасада На отварањето …

Парк на револуцијата / Б. Матевски 1986

целосен назив на проект: „Спомен – парк на револуцијата – Пробиштип“ автор: Борислав Матевски година на проектирање: март 1986 година на изведување: мај-јуни 1986 извор: Бимас 1987 Единственото нешто до …

Студентски дом „Гоце Делчев“ / Георги Константиновски 1969

Локација: бул.„ Митрополит Теодосиј Гологанов“ б.б Скопје Автор: Георги Константиновски Година на проектирање: 1969 Изведба: 1973 Извор: Георги Константиновски, фотографии: Yomadic, Марија Алтипармакова Студентскиот дом „Гоце Делчев” е ремек дело …

“SEDC Business simulator” /KULT DESIGN 2015

ПРОЕКТ ЗА ВНЕТРЕШНО УРЕДУВАЊЕ НА ПРОСТОРИИ “SEDC BUSINESS SIMULATOR” Тип: Офис за бизнис симулатор Површина: 60м2 Година: Септември, 2015 Фирма: Култ дизајн- Скопје Автори: Дафина Ѓоковиќ и Мартина Тенекеџиева Локација: …

Basic Balkan Architecture

Второто балканско биенале и асоцијацијата Колектив, организираат отворен повик за просторна инсталација, во просториите на галеријата ( Колектив ). Темата е поврзана со промените на Балканот, неговиот историски континуитет и …