„Компактни соседства-одржлив град“ магистерски труд на Крстевски Д.

Пред неколку месеци,  Драган Крстевски, млад архитект кој работи во Лондон, успешно ја одбрани својата магистерска теза на тема „Одржливи...

Гоце Аџи-Митревски / Цртежи

Куратор: Јован Ивановски, Владимир Десков Отворање на изложбата: среда, 24 Декември 12:00 часот Времетраење на изложбата: 24 декември – Локација: ...

Мал плоштад за населба Жданец / Игор Василевски

Извор:  karpos.gov.mkАвтор: Игор ВасилевскиГодина на проектирање: 2015„Во втор наврат, после современите скали кои наидоа на широка поддршка, населбата Жданец, ќе...

Конкурс за идејно решение за отворен пливачки базен

Агенцијата за млади и спорт распишува конкурс за избор на идејно решение за отворен пливачки базен. Од тоа што е...

„Куќа на Водно“/ Никољски, Мирковски и Серафимовска Ѓуреска

Локација: ул. “Питу Гули“ бр. 33 – Скопје Автори: Сергеј Никољски, Иван Мирковски и Симона Серафимовска Ѓуреска Основа на гаража ( -1 ) Основа на приземје...

Големата годишна награда за архитектура 2015 / фотогалерија

23.12.2015 Среда, 20:00 часот, Музеј на Град Скопје фото: Борис Јурмовски Добитници на едно од најзначајните признанија за архитектура во...

Утре, во 12:00 ч. се отвара изложбата: “Гоце Аџи Митревски / Цртежи”

Во четврток, на 24.12.2015, со почеток во 12.00 часот во холот пред амфитеатарот на Архитектонскиот факултет во Скопје при Универзитетот...

Градски ѕид, Станбени блокови и кули – Скопје / 1968 год.

Извор : “СКОПЈЕ ЦЕНТАР - ГРАДСКИ ЅИД, Станбени блокови и кули” Завод за станбено-комунално стопанисување на град Скопје, 1968 Материјалот го...

Занаетчиски дом _Куманово

Автор: Владимир Антонов Година: 1930 Локација:  центар на Куманово Извор: Kumanovo News Иницијатива за изградбата на овој дом, почнува во...