Свеченост на доделување награди и затворање на БИМАС 2016

Вечерва со почеток во 20:00 часот, во Музејот на град Скопје, ќе започне свеченоста на доделување награди и затворање на...

„Скопје – Невидлив урбанизам“ – изложба на тимот на МАРХ

Место на изложување: Галерија САС , Парк на франкофонија, Скопје Дата: 21 мај - 31 мај, 2016 Наслов: Скопје -...

Најавена летната школа на American College ( UACS )

Факултетот за архитектура и дизајн при Универзитетот Американ Колеџ - Скопје, ја најави овогодинешната летна школа, под наслов „Soft spaces“....

Проектот „Ничија земја“ на Биеналето на архитектурата во Венеција

Во историскиот воен локалитет „Арсенале“вчера свечено беше отворен македонскиот павилјон во рамките на 15. издание на најпрестижниот светски настан од...

MEDS со повик за учество на “City of contrast“ – Букурешт

MEDS претставува платформа која преку професионална, социјална, културна и креативна програма ги интегрира сите креативни (дизајнерски) дисциплини. MEDS “Meeting of...

Фотогалерија „Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“

Вчера имавме особена чест, да присуствуваме на настанот „Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“  кој беше составен од два дела,...

Повик за дизајн на мобилна структура „Остров на имагинацијата“

Повик за студенти од Архитектонски факултет Скопје/20 мај – 20 јуни/ Ако си: * имагинативна/имагинативен; * сонувачка/сонувач; * другите ти...

„Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“ – Ана И. Дескова

Во 19:00 часот во Музеј на Град Скопје архитект д-р Ана Ивановска Дескова ќе одржи предавање на тема „Навраќање на...