June 2016

GHETTOBLAST постери – 2 / Александар Балдазарски

Четврток е ден кој во  круговите на младите архитекти асоцира на Baltronic. Добро познат на сите, Александар Балдазарски, повторно споделува дел од неговите постери. За нив употребува лични фотографии од …

Спортско- рекреативен центар во Струмица / Дончева

Универзитет Американ Колеџ Скопје / магистерски труд Автор: Маја Дончева Тема: „Архитектонските и социјалните вредности на спортско-рекреативните центри во градовите до 50.000 жители на примерот на градот Струмица“ Ментор: проф. …

Фотогалерија „Херои за еден ден“ / 27.06.2016 – МОБ

Вчера со почеток во 20:00 часот свечено се отвори изложбата „Херои за еден ден, Навраќање кон три урбани артефакти на словенечките архитекти во Скопје“. Изложбата одново ги согледува делата на …

Специјална болница за белодробни заболувања/ Николиќ и Чаусидис

Архитектонско студио 8/2 Автори: Матеја Николиќ и Ноеми Чаусидис Педагошки тим: Доц. Д-р Михајло Зиноски, Проф. Д-р Анета Христова-Поповска, Игор Медарски и Стефани Соларска. Проектна задача: Специјална болница за белодробни заболувања во …

Студентски дом – Берлин / Валбона и Догазанска

Архитектонско студио 8/1 Автори: Фејза Валбона и Бранкица Догазанска Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев, Доц. д-р Саша Тасиќ, Викторија Богданова, Александар Петановски и Гордан Петров Локација: Берлин, кеј на …

Ботаничка градина/ Иваноска и Атанасоска

Локација: Кеј на Вардар Автори /Студенти: Ана Иваноска, Јулија Атанасоска Година: 2016 Ментори: проф. др. Александар Радевски, асс. др. Горан Мицковски, доц.др. Димитар Папастеревски, дем. м-р. Виолета Ѓорѓевска, дем. м-р. …

Во тек се подготовките за одлична изложба – „Херои за еден ден“

Наслов: Херои за еден ден, Навраќање кон три урбани артефакти на словенечките архитекти во Скопје Свечено отворање : 27.06.2016, понеделник, Локација: МОБ-Македонска опера и балет, Бул. Гоце Делчев 4, Скопјe …