September 2016

The Line between Architecture and Photography / Наумчески

Автор: Александар Наумчески Година: 2015 На видео каналот „You Tube“ налетавме на компилација од фотографиите на архитект Александар Наумчески, подготвено за Malinski Photo Festival – Куманово 2015. Фокусот на фотографиите …

„OHrid JAM“ во организација на БЕСТ Скопје / 30 сеп. – 3 октомври

БЕСТ Скопје организира културна размена со студенти од цела Европа Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ Скопје), организира културна размена, наречена „OHrid JAM“, од 30 септември до 3 октомври …

Ентериер ВИ / PROXY

Студио: PROXY Автор: Никола Кунгуловски Година: 2016 Контакт / страна : www.weareproxy.com Овој современ стан се наоѓа во центарот на Скопје и е со вкупна површина од 116 m2 вклучуваjќи …

Могила на непобедените / Богдановиќ

Локација: Прилеп, Парк на револуцијата Автор: Богдан Богдановиќ Година: 1961 Фотографии: Борис Јурмовски, Филип Конески Извор: Википедија Могилата на непобедените претставува меморијален комплекс во спомен паркот на Револуцијата во Прилеп. …

Одморалиште „Пелагонија“ и РТВ Скопје / Ицевска и Каровска

Локација: Маврово Автори:  Александра Ицевска – Бојкова, Милица Каровска – Бундевска Година на проектирање: 1986 Инвеститор: ГРО Пелагонија Извор: Бимас 1987 Ситуација Објектот е лоциран на локалитетот „Крстови II“ во …

Chromo Skopje

Автори: Mattia Mura, Marco Zanin Година: 2016 Извор: Domus На 21 септември, на нет страната на познатиот магазин Домус / Domus,  беше објавенa  репортажата на Матиа Мура за Скопје и …

Адаптација и реконструкција на поткровје / Танчески

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2016 Aвтор: Танчески Огнен Фотографии: Андријана Тилиќ, Гоце Ефтимов Контакт: tognen@gmail.com Проектна задача :  Адаптација и реконструкција на поткровје од деловен …

Ентериер на стан ОН1 / Поповска

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2014/2015 Автор: Маргарита Поповска Фотографии: Васе Аманито Петровски Контакт: popovska.margarita@gmail.com Станот се наоѓа во ‘Професорската зграда’, која е заштитена како архитектонски …