„ Учење архитектура“ – 25 години летна школа за архитектура

По повод 25 години од првата архитектонска летна школа при Архитектонскиот факултет при УКИМ, на 28ми Октомври 2016  се оддржа...

Фотографии од обновата на Скопје – 1980 / III дел

Фотографии од ” Skopje”, брошура посветена на обновата на постземјотресно Скопје, издадена од “Унија на асоцијации на архитектите на Македонија”,...

„Учење архитектура“ меѓународна научна конференција

По повод 25 години од првата архитектонска летна школа при Архитектонскиот факултет при УКИМ, на 28ми Октомври 2016 ( Петок)...

Македонскиот павилјон „Ничија земја“ забележан во светските медиуми

Македонскиот овогодинешен претставник на Венецијанското биенале на архитектура, проектот „Ничија Земја“ на скопското студио Stone Design, беше забележан од повеќе...

Полициска станица „Автокоманда“ / Ќосева

ГРО „ Пелагонија“ ООЗТ „Пелагонија Проект“ Автор: Вера Ќосева Соработници: Ружица Десовска, Билјана Групче, Марионка Тасева, Катица Стоева Проектирање: април-јуни...

„Градежни материјали“ / Група автори

За II година на градежните училишта Автори: Тамара Теофиловска, Пенка Трајковска, Олгица Богатиновска, Сашка Масин Издавач: Просветно Дело Година: Скопје...

За нов претседател на ААМ е избран архитект Мартин Пановски

На 17.10.2016 г. (понеделник) во конференциската сала на ЈП државни патишта со почеток во 15h се одржа редовно годишно изборно...

И З В Е Ш Т А Ј на УО на ААМ за активностите во период 2013 – 2016

УО на ААМ е избран на 18.09.2013 г., а званично отпочна со работа (по регистрација во Централен Регистар)  на 22.10.2013...

Skopje Design Week 2016

Скопската недела на дизајнот, 6 та година по ред се организира од страна на „Јавна соба“. Настанот придонесува кон освестувањето...