November 2016

Од свеченото доделување на наградата „Андреја Дамјанов“ / Фотогалерија

Радован Раѓеновиќ вчера вечер, во црквата Рождество на Пресвета Богородица, ја доби заслужената награда за животно дело во областа на архитектурата. Наградата ја доделува Асоцијацијата на архитекти на Македонија. ОД …

Денес доделување на наградата “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016

AAM има особена чест да ве покани на свеченото доделување на   НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016 на архитект РАДОВАН РАЃЕНОВИЌ. во Црквата “Рожденство на Пресвета Богородица“ во Скопје на  29.11.2016 (вторник) со …

2 години МАРХ :)

Денес полниме 2 години, откако на 24.11.2014 се впуштивме во мисија за комерцијална промоција на македонската архитектура пред пошироката јавност. Чекориме полека но со многу љубов и со желба да …

Доделуваме благодарници за втората година 2015-16

По повод вториот роденден на МАРХ,  доделуваме благодарници на оние кои во изминатата година не подржаа во мисијата и воедно интегрираа во нивните делувања на македонската архитектонска сцена. 1.Првата благодарница …

МАРХ ви подарува

По повод 2 години  од постоењето на МАРХ – страна за промоција на македонската архитектура, ви подарува одлични подароци во соработка со авторите на овие прекрасни изложби и изданија. За …

Pro Credit Bank / Radius Architects

Автори: Radius Architects Клиент: ПроКредит банка Локација: бул. „Илинден“ Скопје Извор: Авторите Во 2015 година бевме селектирани да го направиме дизајнот на седиштето на ПроКредит банка во Македонија. Про Кредит …

СКОПЈЕ МОДЕЛИ НА ГРАД / Марина и Каранаков

Автори: Огнен Марина, Бојан Каранаков Соработници: Александар Радевски, Ерина Филиповска, Стојанче Гоцков, Марио Батковски, Евгенија Поповска, Дарко Драгановски Архитектонски факултет – Скопје Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје Издавач:Град …

Транспортен центар – Куманово / Медарски

Дислокација на постоечка железничка и автобуска станица во Куманово и нивно интегрирање во транспортен центар со пратечки содржини Автор: Игор Медарски, соработник на катедрата за проектирање Општествени згради, Архитектонски Факултет …