Едукативен центар за екологија / Илиов

Студент/автор на проектот: Дени Илиов Архитектонско студио 5.2 – Архитектонски факултет, Скопје Под менторство на: доц. д-р. Мери Батакоја Предметен професор: проф. д-р. Анета...

Транспортен центар- Велес / Митевска и Ѓорѓиоска

Интегративно Студио 9.2 Автори / студенти : Митевска Викторија и Ѓорѓиоска Душица Ментор: Доц. д-р Михајло Зиновски Локација: Велес Тема: Ре-квалификација на јавниот...

ЖИВЕЕЊЕ ВО ПАРК / НИКОЛОВСКИ И ПЕЈОВСКИ

Архитектонско студио 5/1 Автори: Jосиф Николовски, Мирослав Пејовски Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев, Проф. д-р Саша Тасиќ, Викторија Богданова, Александар Петановски...

Живеење во парк / Петрова и Стојилова

Архитектонско Студио 5.1 Автори / студенти : Марија Петрова и Христина Стојилова Педагошки тим: Проф. д-р Минас Бакалчев, Проф. д-р Саша Тасиќ,...

ИАС09 – Изложба на архитектонски студија / Фотогалерија

Локација: Архитектонски факултет Учесници: >>> Фото: Борис Јурмовски/МАРХ Насловна: обработка Филип Конески

Mama’s shelf / Конески

Автор: Филип Конески Година: 2014 Работено за: Mama's Познатиот бренд Mama's, во 2014та година организираше отворен конкурс за најдобра полица....

Промоција на Книга: From Fragmented City to Resilient City

02.02.2017 | Concept 37 | 21.00h Изложба на цртежи и промоција на книга "FROM FRAGMENTED CITY TO RESILIENT CITY. Continuous...

Во најава -ИАС09 – Изложба на архитектонски студија

Почитувани, Архитектонски факултет Скопје, Ве поканува на отворање на изложбата ИАС09 - Изложба на архитектонски студија. На изложбата ќе бидат претставени...

Реканска куќа – архитектонско наследство во Македонија

Наслов: Реканска куќа - архитектонско наследство во Македонија Автор: СЛАВКО БРЕЗОСКИ Година на издавање : Скопје 1993 Рецензенти: Проф Радомир...

Плоштад „Слобода“ / Поповски

Архитектонско - истражувачки проект Автор: Живко Поповски Година на проектирање: 1989/91 Извор: Бимас 1991 Архитектонски факултет - Скопје Скопје е...