March 2017

ПО ТРАГИТЕ НА ЕДЕН МОДЕРНИСТ

Вчера со почеток во 20: 00 часот во Музејот на град Скопје, се отвори изложбата во чест на архитект  Борис Чипан, насловена како „По трагите на еден модернист“. Изложбата беше …

Ст. кула со деловен простор / Таневски со Лемез

Автор: Стојан Таневски Соработник: Јелица Лемез Локација: Неготино Година на проектирање: 1988 Година на изведба: 1990 Узведувач: Гро „Гранит“ Неготино Извор: Бимас 1991 Објектот е лоциран во центарот на Неготино. …

Борис ЧИПАН / ПО ТРАГИТЕ НА ЕДЕН МОДЕРНИСТ

Музејот на град Скопје Ве поканува на отворањето на изложбата Борис ЧИПАН ПО ТРАГИТЕ НА ЕДЕН МОДЕРНИСТ Музеј на град Скопје, четврток, 30 март, 2017. во 20:00 часот Концептот на изложбата …

“City tree” во Скопје

Деновиве во строгиот центар на градот, се постави еколошки билборд “City tree”. Неговата улога е филтрирање на воздухот со моќност на дејноста компарирана со 275 дрвја на годишно ниво. Билбордот …

Саем на мебел 2017

Меѓународниот саем за мебел се отвори на 20 март  и ќе трае до 26 март 2017. Оваа година се изложува во рекордни 11 хали со презентирани 11 000 парчиња мебел, …

XY КУЛА / Мирчевска, Младеновска, Грујоска, Макриевска

ИНТЕГРАТИВНО СТУДИО Обрасци на раст: Резидуална форма Aвтори: Симона Мирчевска, Александра Младеновска, Олгица Грујоска, Бисера Макриевска Проект: XY КУЛА Педагошки тим: доц. д-р Слободан Велевски / доц. д-р Марија Мано …

Конкурс за детски едукативни инсталации

Град Скопје распиша конкурс избор на идејно решение и реализација на Детски едукативни архитектонски инсталации во зелениот појас на Парк „Македонија“, „Градски парк Скопје“ и Парк Шума „Водно“. Конкурсот е …

Job Fair – Чекор поблиску до твојата иднина!

Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ) – Скопје со особена чест Ви го    најавува тринаесеттиот по ред Саем за вработување и кариера – Job Fair 2017, кој ќе се …

Куќа на Водно / Stone design

Локација: Скопје Година: 2011-2013 Автори: Stone Design  Основа на приземје Пресек 1-1       Ф.К