February 12, 2018

Дебата за „Клинички центар“ на ТОП ТЕМА

Како да се се стави крај на тоталитаризмот во урбаното планирање и градењето? Дали новиот Клинички центар на иста локација е еднакво на сообрќаен инфаркт? До кога архитектите и урбанистите …

Културен дистрикт – Скопје / Саити

Проектирање на општествени згради Интегративно Студио IX Автор: Фјола Саити Ментор: Доц. Д-р Михајло Зиноски Локација: Скопје Тема: Нов културен дистрикт Учебна: 2017/2018 Реупотреба и пренамена на индустриските објекти денес …