XXI век

Двокуќа К2 – Калгари / Архипункт

Автори: Невенка Манчева, Марија Антиќ Николова Студио: Архипункт Локација: Калгари, Канада Година на проектирање: 2016 Извор: Архипункт Двокуќата содржи две меѓусебно независни станбени единици, една покрај друга. Со оглед на …

„Премиум деловен центар“ на Мак Аутостар

Во месец март, се постави камен темелник на новиот деловен центар на компанијата Мак Аутостар, која е генерален застапник за Мицубиши и Мерцедез-Бенз во Македонија. Новиот објект се наоѓа на …

Нов објект за Драмскиот театар во Скопје

Познат е изгледот на новиот објект на Драмскиот театар во Скопје. Кој е авторот на објектот не поседуваме информации, но можеме да забележиме дека нема ништо заедничко со оној проект …

„Ничија земја“ – фотогалерија

Отворање на изложбата: 17 Јануари, 2017 Час: 19:00 Место: Музеј на современа уметност – Скопје Фотографии: Борис Јурмовски Извадок од брошурата       Share This:

Домување со посебен режим/ Радо Инженеринг

Име на објектот: Домување со посебен режим Проектантска организација: Радо Инженеринг Автори: Пако Радовановиќ, Арсенија Поповска Радовановиќ, Ѓоко Радовановиќ Локација: Ул. Новопроектирана бб КП 567/2, КО Карпош Година на проектирање: …

Почнува со изградба новиот стадион во Битола

Локација: Тумбе кафе, Битола Автор: Мегарон Инвеститор: Општина Битола Иведувач: ГП Гранит Извор: Општина Битола, Македонски медиуми Новиот стадион во Битола е планиран со капацитет од 12 000 гледачи преку …

Pro Credit Bank / Radius Architects

Автори: Radius Architects Година: 2015/16 Клиент: ПроКредит банка Локација: бул. „Илинден“ Скопје Извор: Авторите Во 2015 година бевме селектирани да го направиме дизајнот на седиштето на ПроКредит банка во Македонија. …

Транспортен центар – Куманово / Медарски

Дислокација на постоечка железничка и автобуска станица во Куманово и нивно интегрирање во транспортен центар со пратечки содржини Автор: Игор Медарски, соработник на катедрата за проектирање Општествени згради, Архитектонски Факултет …

“SWARM ILLUMINANCE” – Цоневски, Калапути

КОНКУРСЕН ПРЕДЛОГ ЗА ФИРМАТА “VELUX” АВТОРИ: МАРКО ЦОНЕВСКИ / ДОРОТЕА КАЛАПУТИ МЕНТОР: ЈОВАН ИВАНОВСКИ ГОДИНА : 2014 Сместено во срцето на Скопје, Старата чаршија има свои карактеристики и своја динамика. …