Дебата за „Клинички центар“ на ТОП ТЕМА

February 12, 2018

Како да се се стави крај на тоталитаризмот во урбаното планирање и градењето? Дали новиот Клинички центар на иста локација е еднакво на сообрќаен инфаркт? До кога архитектите и урбанистите ќе бидат игнорирани, а политичарите ќе проектираат? Дебатираат архитектите Мартин Пановски, Мишко Ралев, Иван Арсовски и Вангел Божиновски:

 

Автор на статија:

| / / / / / / / |