„Perspective“ – изложба на фотографии / Верица Славковска

Овој викенд, во петок 16.12 со почеток од 20.30 часот, ќе биде поставена самостојна изложба на Верица Славковска во Социјален Центар – Дуња .

“Името се вика перспектива бидејки изложбата ја прикажува мојата перспективна замисла и како јас ги доживувам лично тие објекти или места преставени со фотографии. Преку тие фотографии ја доловувам на публиката својата визија за тоа како едно архитектонско дело или урбана локација може да биде видена од различен агол и до кое ниво човечката перцепција може да оди.”

ver2
“Една фотографија во црно-бела техника  може да има многу комбинации од различен процент на контрасти и сенки, и од понудените фотографии решив да направам паралелен спој… од една страна ќе бидат категоризирани фотографии исклучиво од областа на архитектурата, а од друга фотографии кои се нивната спротивност, визури од секојдневниот живот.”

Иако изложбата е од продажен карактер, останатите фотографии ке бидат донирани во Социјалниот Центар каде што ке биде изложбата.

настан>>>

Автор на статија:

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum

/ / / /