Писмо од ААМ до град Скопје по повод кровната градина на ГТЦ

До Кабинетот на градоначалникот на Град Скопје г-дин Петре Шилегов Почитувани, Ви благодариме за поканата за соработка поврзана со Проектот...

„Street art & graffiti gallery – Skopje“

Настан: „Градот Убав“ Организатори: Младиниски културен центар, Град Скопје и  Градски Трговски Центар Поддржувачи: CreArt/мрежа на 14 партнерски градови и...

Уставен Суд привремено ги спаси ГТЦ, МОБ и Народна библиотека од “барок“

Македонската опера и балет, Националната универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“  и Градскиот трговски центар, за сега се спасија од квази...