Posts Tagged: Индустриска архитектура

Урбана винарија – Карпош, Скопје / Николовски, Ајруш

СТУДИО 7/3 Автори: Урош Николоски, Филис Ајруш Педагошки тим: проф. д-р Александар Радевски / доц. д-р Горан Мицковски / доц. д-р Димитар Папастеревски / дем. м-р Виолета Ѓорѓевска / дем. м-р Димитар Крстевски …

„Влеча на возови “ / Скопје

Автор: ? Локација: 11 Октомври, Кисела Вода, Аеродром Година: 1960-1965 ( претпоставка) Фото: Филип Конески Помеѓу општините Аеродром и Кисела Вода, на огромна површина која во должина надминува 2км се …