Posts Tagged: Индустриски објект

Сапунара „АЕРО“ подоцна „Цветан Димов“ / Тунер

Локација: Кисела Вода, Скопје Автор: Лујо Тунер Година: 1933 Извори: „Градителите на Македонија“ – Константиновски,  „Животот во Скопје 1918-1941“, „Google earth“ Фотографии: Филип Конески Локација на објектот Објектот на саспунарата …