Posts Tagged: МОБ

Аритектонско истражување – Македонска опера и балет / Златев и Радовиќ

ТЕОРИЈА НА АРХИТКТУРАТА Студенти: Дамјан Златев и Лука Радовиќ Педагошки тим: проф. д-р Анета Христова – Поповска Година: 2016/2017 Извор:  Архив на Македонска Опера и Балет; Изложба на идејни проекти – Април. 1970 / Културен …

Уставен Суд привремено ги спаси ГТЦ, МОБ и Народна библиотека од “барок“

Македонската опера и балет, Националната универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“  и Градскиот трговски центар, за сега се спасија од квази барокните интервенции од страна на државата.  Уставниот суд одлучи со …

Во тек се подготовките за одлична изложба – „Херои за еден ден“

Наслов: Херои за еден ден, Навраќање кон три урбани артефакти на словенечките архитекти во Скопје Свечено отворање : 27.06.2016, понеделник, Локација: МОБ-Македонска опера и балет, Бул. Гоце Делчев 4, Скопјe …