Posts Tagged: Славко Брезовски

Комеморативна седница во чест на архитект Славко Брезовски

Вчера, 10.03.2017 во амфитеатарот при АФС се одржа комеморативна седница во чест на големото име на македонската архитектонска сцена, Славко Брезовски. Седницата ја водеше професор Анета  Христова, а свои говори …

Славко Брезовски / 1922-2017

Славко Брезовски, роден во с. Галичник на 10.06.1922 година. Дипломирал на Архитектонскиот факултет при Техничката висока школа во Белград во 1950 година. По дипломирањето се вработил во Проектантското претпријатие за …