Ти си мобилна архитектура/ фотогалерија од отворањето

July 13, 2018

Фотографии: Борис Јурмовски

Во вторникот во 20:30 часот, во Музејот на современа уметност во Скопје, се отвори изложбата „Ти си мобилна архитектура„ на Ирена Пејовиќ. Истата претставува мултисензорен настан кој кореографира движења преку комбинирање облека, модуларни форми, предлози, како што се фотографскиот објект и звукот како место, материјалноста како настан, техниките на организација во природата и организација на луѓето, и она што се појавува.

Од настанот ви носиме фотогалерија, а доколку сакате повеќе да се информирате за изложбата и авторот следете го линков >>>

 

Автор на статија:

| / / / |