„Барајќи го невозможното” / изложба на Никола Узуновски

Извор: www.facebook.com/seriousinterestsagency

На 15 декември 2015 година, во галеријата СИА во Скопје, беше отворена изложбата „Барајќи го невозможното” на Никола Узуновски.

12366423_470408803143186_4453346409339121839_n

Авторот ја презентира својата 10 годишна истражувачка работа и  обидот да го реализира својот досега најамбициозен проект „Мое сонце” (My Sunshine, 2005-ongoing), како резултат на обемни истражувања.

12366259_470408783143188_5084584325358275472_n

Проектот почнува во  неговата резиденција во Финска и директното искуство на суровите услови во Арктичкиот поларен круг. Проектот е презентиран и на  Венециското биенале во 2009 година.

За што станува збор можете да погледнете низ фотогалеријата од отворањето (превземена од СИА), но би препорачале да ја видите и во живо, поставката трае  уште денес и утре.

1931025_470409709809762_3112381288155557599_n

10366081_470408863143180_3314893686667307535_n

1622854_470409189809814_3337545243592522554_n

10513517_470409096476490_5274348637331378681_n

1928898_470408966476503_2789306469374194450_n

10568902_470409909809742_6841699566039606240_n

1933805_470409663143100_6733056768856960257_n

943884_470409276476472_2232623522242050298_n

Автор на статија: