“Три проекти за иднината на градот Охрид” / Чипан и Јанкоски

Автори: Борис Чипан и Јоне Јанкоски

“Три проекти за иднината на градот Охрид”  е проект – изложба на Борис Чипан и Јоне Јанкоски, претставена на отворањето на Охридско Лето 2009,  во куќата на Уранија. Проектот е  плод  на заедничка подолга работа и анализа помеѓу професорот Чипан и Јанкоски Јоне. Истата е сублимација од поединечни изложувања и дискусии, ставови и цртежи на двајцата автори.

Рачно изработените скици воодушевуваат и зборат многу повеќе од било која тродимензионална тековна визуелизација.

Смелите  идеи,  вредни да бидат размислени, компаративно споредени со тековните случувања, предизвикуваат и посочуваат како да се осмелиме  да ја ткаеме иднината на еден свесен и храбар начин.

Оставаме на вашата перцепција, да ја согледате визија на Чипан и Јанкоски за Охрид

DSC00418

DSC00421

DSC00426

DSC00427

DSC00430

DSC00424

DSC00425

DSC00431

DSC00433

DSC00432

DSC00434

 

 

 

Автор на статија: