Македонскиот павилјон „Ничија земја“ забележан во светските медиуми

Македонскиот овогодинешен претставник на Венецијанското биенале на архитектура, проектот „Ничија Земја“ на скопското студио Stone Design, беше забележан од повеќе светски медиуми во сферата на архитектурата и дизајнот.

Познатиот „ELLE DECOR “ го стави проектот во нивниот избор на  „топ 7 павилјони“  :no-mans-land_-elle-decorПокрај овој познат магазин, No Man’s land се појави и на страната на  designboom:

no-mans-land_-designboom

FACADEvisual: видео линк

no-mans-land_-fasades

„Проектот има силна индивидуална и сугестивна димензија на архитектонскиот јазик, во функција на создавање на една единствена, заедничка, просторна претстава, Град за сите, Земја ничија или сечија…Тој соодвествува со нашата реалност, и не поттинуваат сите нас, да се запрашаме, дали можеме лесно да се препознаеме во улогата на мигрант, емигрант и крајно жител на земја ничија и сечија“

 

Ф.К

Автор на статија: