Предавање за современата уметност – Узуновски

Денес во 17:00 часот е најавено предавање на македонскиот уметник, Никола Узуновски. Истото е посветено на современите уметнички текови, а ќе се одржи во амфитеатарот на Архитектонскиот факултет при УКИМ.

Никола Узуновски (Земун, Белград, Србија, 1 април 1979) е македонски мултидисциплинарен уметник. Неговите проекти се претставени во реномирани институции на современата уметност насекаде низ Европа и е добитник на многубројни награди, грантови и уметнички резиденции.

14976336_10153856285802680_5293595838105250109_o

Daniel Knorr, Stolen History