Простории на ORIFLAME Македонија – Think House of Furniture

Објект: Продажен салон и администрација на Oriflame Македонија

Фирма: Think House of Furniture

Автори: Теа Ичева, Андреа Јамакоска, Мила Димитровска

Надзор: Анита Смилески

Локација: Скопје

Година на изведба: 2017

Фотографија: Андријана Тилиќ

 

Ситуирани во центарот на Скопје, новите простории на компанијата Oriflame се организирани во два функционални сегменти, продажен салон со сала за предавање и канцелариски простории.

Целокупниот концепт за ентериерот отсликува чист, светол и минималистички дизајн, збогатен со детали од природно зеленило кое се провлекува низ целокупниот простор.

Идејата за неговото создавање произлегува од потребата фокусот да остане на самите продукти кои ги нуди брендот, сплотувајќи ги во смирен, ненаметлив и пријатен амбиент. Административниот дел пак, е конципиран во отворен систем на работни катчиња, во кој како единствени бариери се појавуваат стаклени ѕидови кои ги сегрегираат главните канцеларии од централниот работен простор, непопречувајќи на спацијалноста.

Адицијата на акцент парчиња мебел, детали од дрво дезен, како и зеленило придонесува за создавње на визуелна динамика која го достигнува потребниот баланс за пријатна работна атмосфера во просторот.

Ф.К