„Градска болница” Скопје / Драго Иблер и Драго Галич 1934

Прва функција:  „Завод за социјално осигурување на работниците” Денешна функција: хирушка болница „Св. Наум-Охридски” Изведба: 1933-34 Автор: Драго Иблер (Загреб 1884- 1964 Ново место) Соработник: Драго Галич (Загреб 1907-1992) Локација: Центар на Скопје ( агол на бул. „11 Октомври” и бул. „Филип Втори Македонски”) Извор: Простор, списание за архитектура и урбанизам 23(2015) 1(49) на Архитектонскиот … Continue reading „Градска болница” Скопје / Драго Иблер и Драго Галич 1934