Љубинка Маленкова / 1927

Љубинка Маленкова е родена во 1927 г. во Охрид. Архитектонското образование го завршила на Архитектонскиот факултет при Универзитетот во Белград, каде дипломирала во 1951 г., на тема „Станбен комплекс со придружни содржини“ во класата на проф. Богдан Несторовиќ. По дипломирањето се вработила во Главната управа за комунални работи при Министерството за градежништво од каде што … Continue reading Љубинка Маленкова / 1927