Миодраг Митровиќ, добитник на „Андреја Дамјанов“

Во свечена атмосфера во присуство на фелата и блиските, вчера во Музеј на град Скопје се додели овогодинешната награда за животно дело „Андреја Дамјанов“  на архитект Миодраг Митровиќ. Асоцијацијата на архитекти на Македонија, ја доделува оваа награда традиционално  секоја година децении наназад.     Митровиќ е роден 1948 година во Вршац, Србија. Матурирал во гимназијата „Орце … Continue reading Миодраг Митровиќ, добитник на „Андреја Дамјанов“