НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ

Скопје, 21.02.2024 година – Архитектот Здравко Рафаиловски е добитник на наградата за животно дело “Андреја Дамјанов” за 2023 година. Оваа награда ја доделува Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ), како признание за особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и градителството во Македонија. По дипломирањето, во 1975 година, архитект Рафаиловски започнува да работи … Continue reading НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗДРАВКО РАФАИЛОВСКИ