„Македонскиот Дон Кихот – портрет на Владимир Георгиевски“

„Македонскиот Дон Кихот - портрет на Владимир Георгиевски“ е насловот на филмот, режиран од Константин Плевнеш. Истиот ќе биде прикажан...

Најавена комеморација за проф. Владимир Георгиевски

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 25.5.2017 година, по тешко боледување, почина нашиот ценет професор, м-р Владимир Георгиевски. Посмртните останки...

„Почивај во мир, голем човеку!“

Ова утро не затекна веста за смртта на драгиот професор, големиот македонски уметник Владимир Георгиевски. Генерациите кои го затекнавме на...