Музеј на современа уметност- Скопје / „Варшавските тигри” 1966

Автори: Kłyszewski, Mokrzyński и Wierzbicki ( познати како „Варшавски тигри”) Конкурс: 1965/66 Пристигнати трудови: 89 Награда: 1во место Проектирање: 1966/67 Изведување: 68/69/70 Свечено отворање: 1970 Извор: „ТигритеМСУ” / лична дозвола за објава од Полската амбасада во Р. Македонија Во текот на  декември, минатата година беше отворена  изложбата “Варшавските тигри, Моќта на тимот”, во Музејот на … Continue reading Музеј на современа уметност- Скопје / „Варшавските тигри” 1966