Универзална Сала – Скопје / фотогалерија – дел I

  Универзална Сала веќе 5 години е затворена за јавноста, а нејзината иднина се уште е под знак прашалник. Во овие околности ви презентираме фоторафии од нејзиниот ентериер, кои веруваме дека ќе ви разбудат сеќавања од последниот пат кога сте седеле под „печурките“. Повеќе за историјата на објектот и за нашиот став околу неговото рушење … Continue reading Универзална Сала – Скопје / фотогалерија – дел I