Универзална Сала – Скопје / фотогалерија – дел I

Година: 1966

Фотографии: Борис Јурмовски

Локација: Скопје

 

Универзална Сала веќе 5 години е затворена за јавноста, а нејзината иднина се уште е под знак прашалник. Во овие околности ви презентираме фоторафии од нејзиниот ентериер, кои веруваме дека ќе ви разбудат сеќавања од последниот пат кога сте седеле под „печурките“.

Повеќе за историјата на објектот и за нашиот став околу неговото рушење или реконструирање, може да најдете во претходната објава на оваа тема.