Канцеларии „Тиквеш “ / PROXY

Година на проектирање : 2022 Студио: Proxy Локација: Кавадарци Фотографии: Васе Аманито   Авторско образложение : Новите канцеларии за потребите...

Стан на поткровје / Дончева

Година на проектирање: 2022 Година на изведба: 2022-2023 Автор: Маја Дончева, д.и.а. Автор на фотографии: Бујото Локација: Влае, Скопје Површина:...

Административна зграда и производствен објект / SPIM Studio

Проектанско биро: SPIM Studio Тим : Синиша Павловски, Илија Мирчески Година на изведба: 2022 Локација : Скопје Инженерски тим: IPM Steel Инвеститор : Приватен...

Manas House / Радо Инженеринг

  Автори: Пако Радовановиќ, Јасмина Димова, Стефан Матески Година: 2019 Студио: Радо Инженеринг / www.rado.com.mk Локација: Куманово Површина: 950м2   Објектот претставува...

Реконструкција на легендарната скопска кафеана Идадија III / Ninovski architects

Година: 2020 Локација: Дебар Маало, Скопје Автори: Симона и Дејан Ниновски Студио: Ninovski architects   Кафеаната ,,Идадија” е отворена во 1928 година и опстојува...

Водечката компанија за опремување канцеларии во Регионот Адриа официјално отвори нов изложбен салон во Скопје!

19.05.2023, Скопје - Delight Office Solutions, водечката компанија за опремување деловен простор во Регионот Адриа, вчера свечено го отвори својот...

Канцелариски простор  PIXYLE.AI /NEY_ARCHITECTS

Година: 2023 Автори:  Сема Јакупи, Ертан Сезген, Флоранда Мухареми Студио: NEYARCHITECTS Локација: Штип Површина: 172 m2   За потребите на...

„АУЛА“ – ентериерно решение на аулата во Филозофскиот Факултет при УКИМ /Томовска, Петрунова, Мусли

Автори: д-р Радмила Томовска, д-р Ива Петрунова и Хекуран Мусли Година на проект: 2022 Место на интервенција: аулата во Филозофскиот Факултет при УКИМ...

„Посветено на Скопје“ – фотелја инспирирана од постземјотресната монтажна архитектура / Конески

Година: 2013 Автор: Филип Конески   „Посветено на Скопје“ е мултифункционална фотелја изработена од дрво. Инспирацијата за истата е пронајдена...

QiH Skopje /  Parallel Group

Автори: Татјана Гиновска, Ирина Петковска Проектантско биро: Parallel Group Инвеститор: QiH Година на изведба: 2022 Локација: Скопје Фотографии:      Авторско образложение: QiH е интернационална маркетинг...