Канцелариски простор  PIXYLE.AI /NEY_ARCHITECTS

Година: 2023 Автори:  Сема Јакупи, Ертан Сезген, Флоранда Мухареми Студио: NEYARCHITECTS Локација: Штип Површина: 172 m2   За потребите на...

„АУЛА“ – ентериерно решение на аулата во Филозофскиот Факултет при УКИМ /Томовска, Петрунова, Мусли

Автори: д-р Радмила Томовска, д-р Ива Петрунова и Хекуран Мусли Година на проект: 2022 Место на интервенција: аулата во Филозофскиот Факултет при УКИМ...

„Посветено на Скопје“ – фотелја инспирирана од постземјотресната монтажна архитектура / Конески

Година: 2013 Автор: Филип Конески   „Посветено на Скопје“ е мултифункционална фотелја изработена од дрво. Инспирацијата за истата е пронајдена...

QiH Skopje /  Parallel Group

Автори: Татјана Гиновска, Ирина Петковска Проектантско биро: Parallel Group Инвеститор: QiH Година на изведба: 2022 Локација: Скопје Фотографии:      Авторско образложение: QiH е интернационална маркетинг...

Property One Co-Work / Parallel Group

Автори: Татјана Гиновска, Ирина Петковска, Марта Шулајковска Проектантско биро: Parallel Group Инвеститор: Property One Real Estate& Development Година на изведба: 2022 Локација: Скопје Фотографии:    Proeprty One...

Sequence apartment / BINA

Локација:  Скопје Површина: 85 m2 Година на изведба: 2022 Студио: BINA [bureau of inventive architecture] Проектанти: Бекир Адеми, Амине Адеми Веб страна: www.bina.mk Фотографии: Васе Аманито...

Стан со поглед кон Водно/ Николовски

Ентериер и дизајн: Даниел Николовски Година на изведба: Фебруари, 2022 Локација: Дебар Маало, Скопје Површина: 65м2 Автор на фотографии: Марко...

Предлог фасадно решение и ентериерно уредување на Индустриски комплекс СИНПЕКС / 3SArchitects

Година на проектирање:  2021 Автори:  Наташа Стојаноска, Лазар Стојаноски Соработници: Димитар Цветковски Проектантско биро: 3SArchitects, Скопје Инвеститор: СИНПЕКС доо Битола...

СТОКУЌА со GRAND PRIX на BIG SEE

Автори:  СТОКУЌА ДООЕЛ - Скопје; Јелена Андловиц, Марија Петровска Инвеститор: ПИВАРА Скопје Година на изведба: 2021 Вкупна површина : 2.100 m² Фотографии: Маја Аргакијева  ...

Копаничарот Димитар Станишев

Извори: Македонска академија на науките и уметностите. Македонска резба. 1978. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите Димитар Ќорнаков. Копаничарот...