Изградбата на соборниот храм „Св. Климент Охридски“ / Видео

Во денешната објава ви пренесуваме видео прилог за изградбата на Соборниот храм „Св. Климент Охридски“. Прилогот е дел од документарен...

Разговор со Сања Лилиткин – проект менаџер на СУПЕР БЛОК

Студиото СУПЕР БЛОК произлезе од она што долги години го препознававме како SMART LIVING. Проектирањето се случуваше во рамките на...

Мимоза Несторова – Томиќ говори за разочараноста од професијата во недостатокот на поддршка при рушењето на „Беко“

За порталот sdk.mk, арх. Мимоза Несторова Томиќ говори за својата разочараност од професијата која недоволно се вложи во спречувањето да...

Централната пошта – Загрозено културно наследство

Емисијата „TV Taxi 28“ на Македонската радио и телевизија, во својата 26та епизода ја обработува Централната пошта, односно Шалтер салата...

Како се проектира зоолошка градина? / Ивана Белчева

Нашите пријатели и поддржувачи B2 Sollution заедно со B2 Media, на својот подкаст споделуваат искуства, разговарајќи со луѓе од различна професионална...

Факултет за архитектура при МИТ Универзитет – Скопје

Денес разговараме за образовните процеси и професионалната надградба во Македонија во сферата на архитектурата, но и за теми поврзани со...

Во STORYTELLING на B2 media гостуваше архитектот Пако Радовановиќ

Нашите пријатели B2 Sollution и B2 Media, веќе некое време работат свој подкаст, во кој гостуваат луѓе од најразлични профили....

Македонските градежни активности на блискиот Исток

Во денешната објава ви го проследуваме интересниот видео прилог од архивите на ТВ Скопје од 1977 година во кој се...

„Иднината на корпоративните ентериери“ – Интервју со архитект Иван Мирковски

Во денешната објава ви презентираме обемно интервју со архитект Иван Мирковски, со кого разговараме на повеќе теми врзани со ентериерното уредување...

Разговор со тимот на АРХРИД

  Во неколку наврати досега ги имаме претставено АРХРИД – релaтивно нов стручен колектив кој се фокусира на архитектурата и...