ПОСТОЈАН ЈАВЕН ПОВИК НА КОАИ ЗА 2024 ГОДИНА

Општи одредби Одделението на архитекти и одделението на урбанисти при Комората на овластени архитекти и овластени инженери, ја известува стручната...

Меѓународен конкурс за Музеј на современа уметност со повеќе содржини во Подгорица

Црна Гора продолжува со безкомпромисната решеност, да ги добива своите значајни објекти на меѓународни конкурси. Овој пат станува збор за...

АРХИТЕКТОНСКИ КОНКУРС: „СКОПЈЕ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА“ / Europe HOUSE

Одбележувајќи 60 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје, Europe House со гордост го објавува архитектонскиот конкурс „Скопје на новата генерација“....

Меѓународен конкурс за здравствен дом во Подгорица

Министерството за екологија, просторно планирање и урбанизам  на Црна Гора објави меѓународен конкурс за идејно архитектонско решение за  здравствен дом...

Повик за Меѓународното биенале на млади архитекти во Минск – Леонардо 2023

Асоцијацијата „Belarusian Union of Architects“ со поддршка на Министерството за архитектура и градежништво на Република Белорусија, како и Меѓународната асоцијација...

Меѓународен конкурс за Ургентен центар во Подгорица

Министерството за екологија, просторно планирање и урбанизам на Црна Гора објави меѓународен конкурс за идејно архитектонско решение на Ургентниот центар...

Меѓународен конкурс за основно училиште во Подгорица

Министерството за екологија, просторно планирање и урбанизам на Црна Гора објави меѓународен конкурс за идејно архитектонско решение за основно училиште...

Отворен повик за национална селекција за номинации за „European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2024“

ААМ како официјален партнер на „The Fundació Mies van der Rohe“ од Барселона, објавува отворен повик за националната селекција на номинации за „European Union Prize...

Продолжен е крајниот рок на повторениот меѓународен конкурс за Расадник

Општина Кисела Вода, го прифати барањето на дел од стручната јавност за продолжување на рокот за предавање на конкурсните трудови ...

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО за 32-ра сесија Меѓународна летна школа за архитектура на АФС при УКИМ

01-09 јули 2023 година   32-ра сесија Меѓународна летна школа за архитектура, Лазарополе, 2023 Архитектонски факултет, Универзитет „Св. Кирил и...