Објавен предлогот за ДУП-от кај поранешна „Алумина“

Извор: Општина Карпош, skopskoeho.mk Насловна фотографија: Општина Карпош   Погледнете го извештајот кој содржи предлог за урбанистичко планирање на просторот...

Предавање на Анастасиос Телиос на АФС

Предавањето на проф. д-р Анастасиос Телиос кое ќе се одржи во вторник, 05.12.2023 година, во амфитетатарот на Архитектонски факултет, Универзитет...

Викендов се оддржа Втората годишна средба на архитекти и урбанисти

На 1 и 2 декември 2023 се одржа Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти во величенствениот амбиент на...

Започна конзервацијата и реставрацијата на Споменикот на слободата во Кочани

Деновиве започнаа работите од проектот за конзервација, реставрација и санација на архитектурата и партерното уредување на Споменикот на слободата, којшто...

МАРХ и ААМ со изложби на Втората годишна средба на архитекти и урбанисти

Во рамки на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти, предвидени се две изложби. Иложба на проекти и/или реализации...

ИКОМОС Македонија „Мониторинг на православното културно наследство“ / Лансирање на веб-сајт на проектот

ИКОМОС Македонија ја стави во употреба базата на податоци креирана во рамките на проектот „Мониторинг на православното културно наследство“ проект...

Најавени се предавања и панел дискусии за Втората годишна средба на архитекти и урбанисти во Битола

Во рамки на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти, Ислам Беркин ќе сподели искуства од неговиот професионален ангажман во...

За 9тиот роденден, МАРХ Македонска АРХитектура доделува ПРИЗНАНИЕ на Општина Кисела Вода

МАРХ Македонска АРХитектура веќе 9та година зрачи во интернет просторот. За нас и нашата мисија, во повеќето наврати по истиот...

Презентирани резултатите од меѓународниот конкурс за РАСАДНИК

Во просториите на Културниот дом „ Билјана Беличанец“ во Кисела Вода, во 12 часот беа презентирани резултатите од Меѓународниот конкурс...

Предавање на Микеле Бонино на АФС

Ве повикуваме на предавањето на Проф. Микеле Бонино, архитект, професор и раководител на Одделот за архитектура и дизајн на Политехничкиот...