Братски куќи / Село Кичиница

Село Кичиница во областа Горна Река припаѓа на оние посебни места кои можат да го преместат духот во едно друго...

Подобрување на емисиите на јаглерод диоксид при производството на бетон со додавање на сода бикарбона

Тим на истражувачи од МИТ откри дека додавањето на оваа евтина состојка во бетонот може да го намали количеството на...

Анализа на материјали – LVT (Luxury Vinyl Tiles) подни плочи

Во денешната објава даваме фокус на градежните материјали, односно правиме анализа на LVT плочите како модерна и современа подна облога....

Употребата на азбест во градежништвото и како да го препознаеме

  Пожарот во фабриката Треска и распаѓањето на нејзиниот азбестен кров, нѐ потсети за присуството на овој токсичен минерал и...