Пет македонски проекти се наградени на BIGSEE 2024

BIG SEE претставува платформа, која ги препознава достигнувањата и потенцијалот на повеќе сфери, од архитектура и дизајн до уметност, култура и...

Административно деловен објект /фотогалерија/

Објект: / Студио :  Archi Grup Plan A Година на изведба : 2023 Локација:  бул. Кирил и Методиј, Скопје Фотографии: Борис Јурмовски  /2024/...

Општина Сопиште со еколошки сместувачки капацитети

Градоначалникот на Општина Сопиште Стефче Трпковски, на својот facebook профил објави за нова туристичка понуда. Статусот го пренесуваме изворно: „Сопиште...

Се отвори Cevahir Mall во Скопје, на чија фасада е нацртан најголемиот мурал во Македонија

Деновиве во Скопје се отвори Трговскиот центар Џевахир како дел од комплексот кој ги опфаќа и четирите облакодери,  едни од...

Деловна зграда „Еликсир“ / KL Studio

Автори: КЛ Студио Доо Скопје Изведувач: Челик Инженеринг Површина: 2350 м2 Година: 2023 Фотографија: Андријана Тилиќ     Авторско образложение:...

AM House / Радо Инженеринг

Автори: Пако Радовановиќ, Ана Младеновска Студио: Радо Инженеринг  Година: 2023 Локација: Скопје Површина: 500m2 Фотограф: Дарко Матоски   Објектот е...

KDA House / Пејоски Архитекти

Тип: Индивидуална едносемејна куќа Година на проектирање: 2023 Локација: Скопје Статус: Во фаза на изведба Клиент: Приватен Проект и супервизија:...

Здравствен дом во Подгорица / Архитектура Нова

Meѓународен конкурс за идејно архитектонско решение на објектот Здравствен Дом во CIty Kvart, Подгорица Распишувач: Министерство за просторно планирање, урбанизам...

ИЗЛОЖБЕНО – ДИСТРУБУТИВЕН ЦЕНТАР БАЛКАНИЈА ММ Визбегово – Скопје / СИНДИКАТ СТУДИО

Година на изведба: 2023 година Автори: Миа Шириќ, Дејан Секуловски, Илија Божиновски Соработници: Саше Нешиќ, Катина Сутоглу Проектантско биро: СИНДИКАТ...

Семејна куќа на улица „Букурешка“ во Скопје / Модус Вивенди инженеринг

Година на проектирање : 2011 Локација : Скопје, ул. Букурешка бр.7 Автори : Александар Кочевски, Росица Минчева Проектантско биро :...