Најавена e изложбата „Брутален град“ на Алексовска

Во четврток 26.10.2023 во културниот центар Бруталиск се отвора изложба на фотографии од бруталистичките и модернистички вертикали од македонските градови...

Се отвори „Diamond Mall“ во Скопје

На 20.10.2023 свечено се отвори новиот трговски центар „ Diamond Mall“ во Скопје.  Истиот е дел од големиот комплекс „Лимак“...

АКТО 18: Изложба Попаметен град 3.0 – феникс или апокалипса?

АКТО 18 ве кани во сабота, на 21 октомври, од 12 часот, на изложбата „Попаметен град 3.0 – феникс или...

Share SKOPJE 2023

На 10 Октомври 2023 се одржа форумот SHARE Скопје 2023 во малата сала на Филхармонијата на Република Северна Македонија. Комората...

Обука за практична примена на Ценовникот наменета за Даватели на инженерски услуги и Анкета за Предлог Закон за градење

Комората на овластени архитекти и инженери организира обука за примена на Ценовник за висината на минималиот надомест на инженерски услуги на...

Губењето на надежта за промена кај поранешната фабрика за мебел „Треска“

Во кругот на фабриката Треска веќе се градат згради по прописно потпишана градежна дозвола од Општина центар. Надежта дека граѓаните...

Balkan Architectural Biennale – BAB, BACK TO THE ROOTS

П О В И К  за учество на Балканско архитектонско биенале БАБ Балканското архитектонско биенале (BAB 23) претставува отворена платформа за...

Попаметен град 3.0 – Феникс или Апокалипса?

АКТО18 ја најави програмата за месец октомври, под името: Попаметен град 3.0 - Феникс или Апокалипса? АКТО ве кани на...

Изложба во најава „Македонските архитектурални скулптури“ / Богоева

По долги години истражување и фотографирање на архитектурата од втората половина на ХХвек во Скопје, во 2017та година ја посветив...

Доделени наградите на БИМАС XX и XXI

Во петокот, на 29 септември, во 19:30 часот во Музејот на Современата Уметност во Скопје, се случи свеченото затворање на...