Интерактивна мапа на фонтани во Скопје

Пред неколку дена, на Светскиот ден на водата,  Канцеларијата на УНДП во Скопје објави интерактивна мапа на јавна фонтани со вода за...

Шанса за Центар: Дали „Треска“ ќе стане новиот Холидеј Ин?

Почитувани сограѓани, медиуми и соседи, Шанса за Центар сака да укаже и да предупреди за можни случувања поврзани со градежните...

Борба за Влае: Колку зеленило останува ако се донесе предлог ДУП-от?

КОЛКУ ЗЕЛЕНИЛО ОСТАНУВА АКО СЕ ДОНЕСЕ ПРЕДЛОГ ДУПОТ? Некои работи треба да се нацртаат за да бидат појасни. На следната...

Иницијатива: БОРБА ЗА ВЛАЕ

На 8ми март, на социјалните мрежи се појави граѓанска иницијатива насловена како „Борба за Влае“ како реакција на предложениот Детален урбанистички...

Свети Константин и Елена / Скопје 1909 – 1963

Година:  1909 - 1963 Локација:  Централното градско подрачје, Скопје, денешен ГТЦ Црквата Св. Константин и Елена предизвика големо внимание и...

Започнува реализација на најголемиот еколошки проект во Скопје

Соопштението е верно пренесено од изворот,  Град Скопје : Град Скопје и ЈП Водовод и канализација годинава започнуваат со реализација на проектот...

Недоличен однос кон професијата

Петокот, на 25.02.2022 година пред Универзалната сала во Скопје, на покана на министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска присуствуваа градоначалничката на...

ПОЛИТИЧАРИТЕ НЕ СЕ СТРУЧНИ ДА ОЦЕНУВААТ БЕЗБЕДНОСТ НА ЗГРАДА, ТОА ГО ПРАВАТ ИНЖЕНЕРИТЕ

Фото: Град Скопје   Соопштение на Асоцијација на архитекти на Македонија: Почитувани, Деновиве сме сведоци на невиден и опасен преседан,...

Чекор пред иднината – Бидете дел од BIM светот! Бесплатна online конференција

Проектирањето со BIM (Building information modeling) софтвер овозможува далеку поефикасна работа и резултати. Сите фази при проектирање на зградата можат...