„Историја на Скопје и неговата околина“ / Салих Асим

Автори:  Салих Асим Година:  1908 / 1932 Издавач: Музеј на град Скопје Превод: д-р Драги Ѓоргиев Година: 2005 Книгата „Историја на...

Почина архитект Трајко Димитров

Порталот sdk.mk вечерва пренесе за веста дека реномираниот македонски архитект Трајко Димитров починал. Нека почива во мир и вечна му...

Среќна Нова 2023 Година!

Тимот на МАРХ Македонска АРХитектура Ви посакува пријатни празнични денови!

Промоција на “МОНОГРАФИЈА 25 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО” на Сашо Саздовски

Промоцијата “МОНОГРАФИЈАТА 25 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО” на Сашо Саздовски ќе се одржи на 30 Декември 2022 година во 19:00 часот во...

Објавени резултатите од конкурсот за детски градинки во Општина Аеродром

На страната на електронскиот систем за јавни набавки се обзнаени победниците на конкурсите за детски градинки во Општина Аеродром. За...

„Вила за современо домување“ на тимот Димитриевска, Пазарџиевска е добитник на Големата годишна награда

Вчера во 19:00 часот, во просториите на Чифте Амам, свечено беше доделена Големата годишна награда за најуспешно реализирано дело за...

Се оддржа годишната средба на архитектите и планерите во Битола

Вчера, на 23ти декември во Офицерскиот Дом во Битола, се оддржа годишната средба на архитектите и планерите, организирана од Комората...

НАГРАДАТА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ОВАА ГОДИНА ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА НА АРХИТЕКТОТ ЗОРИЦА БЛАЖЕВСКА

Архитектот Зорица Блажевска, професор при Архитектонскиот Факултет на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, е добитник на наградата за...

Прва годишна средба на архитекти и планери

Комората на овластени архитекти и овластени инженери има чест да Ве покани на Прва Годишна средба на архитекти и планери,...