Инфо пулт / Андријана Савиќ со соработници

Награда за релизирана внатрешна архитектура – ентериер Бимас 2016 „Исклучително ефектното архитектонско обликување на дел од еден огромен ентериер –...

Објавен победникот на Paratissima/Punkt мебел конкурсот

Интернационалниот саем на современа уметност Paratissima Skopje кој оваа година по трет пат ќе се одржи од 10 -12 јуни...

Традиционалните ориентални килими во Македонија

Првите сведоштва за килимите на Балканот датираат уште од времето на византиската империја, период во кој тие претставувале луксузни предмети...

Како минува саемот за мебел 2016?

Деновиве е во тек 42-то издание на меѓународниот саем на мебел на скопскиот саем, на кое се презентираат повеќе од...

Реконципирање на музејска поставка – Кинотека / Архипункт

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕКОНЦИПИРАЊЕ НА ПОСТОЈАНАТА МУЗЕЈСКА ПОСТАВКА ВО КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА Година: 2015 Студио: Архипункт...

Најавен скопскиот саем за мебел 2016

  Извор: ERA Skopski Saem 42. Меѓународен саем на мебел, опрема за домаќинства и јавни објекти, репроматеријали и машини за...

Дизајнерска игра со традицијата/ Кирче Стојоски

Автор: Кирче Стојоски Контакт: www.facebook.com/kircestojoski/ Целта на овoj проект е да се претстави продукт дизајн и дизајн на мебел кој...

Како помина отворањето на „Thnink“

Пред две вечери Скопје го доби првото место во кое што љубителите на добро дизајнираниот мебел ќе можат да се...

SPIN furniture / репариран мебел /

Автори: Марта Мојсова и Катерина Теодорова Контакт: www.facebook.com/spinfurniture Материјалот го обработи: Тамара Георгиевска