Водечката компанија за опремување канцеларии во Регионот Адриа официјално отвори нов изложбен салон во Скопје!

19.05.2023, Скопје – Delight Office Solutions, водечката компанија за опремување деловен простор во Регионот Адриа, вчера свечено го отвори својот нов изложбен салон на нова локација во рамки на Настел Бизнис Центар во Скопје.

Преку темелна имплементација на долгорочни бизнис планови, одговорно деловно работење и постојана работа на подобрување на процесите, организациската структура и дигитализацијата, Delight Office Solutions се позиционираше како водечка компанија која нуди комплетни решенија за опремување деловни простории во Македонија, но и како прва и единствена компанија во оваа област која го прошири своето работење на пазарот на Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, Албанија, Косово. Следејќи ги светските трендови во областа на деловните ентериери, Delight Office Solutions, во повеќе од 20 години од својот регионален бизнис, континуирано постигнува раст на одржлива основа, со силна финансиска позиција, постојано инвестирајќи во иновативни и персонализирани решенија прилагодени на потребите на клиентите.

 

 

По повод прославата на отворањето на новиот изложбен салон во Скопје, Delight на новата локација ја прослави и 10-годишнината од успешен бизнис во Скопје и на најсреќниот од присутните му ја додели најновата ергономска столица Steelcase.

 

 

„Нашиот нов изложбен салон е дизајниран како канцелариски екосистем каде нашите вработени работат непречено. Целта беше да се создаде корисничко искуство кое не само што ја истакнува широчината на нашата палета на производи и услуги, туку зборува и за променливата природа на бизнисот со кој се соочуваме денес. Нашиот екосистем на работното место е моќна алатка со која му овозможуваме на секој поединечен клиент целосно да го приспособи канцеларискиот простор според посакуваниот начин на работа на компанијата.” Радослав Милошески, Извршен Менаџер Делигхт Македонија.

 

Изложбениот простор на Delight е мултимоделен и содржи неколку зони кои ја нагласуваат приспособливоста на работата на различни работни средини и потреби во текот на денот. Просторот им овозможува на луѓето да одлучат каде и како ќе работат, а во исто време во секоја зона дава можност за дигитално и физичко поврзување за практичноста на хибридната работа.

 

 

„Концептот за уредување на канцеларискиот простор, поддржан од иновативните производи од нашата палета, има за цел да создаде искуства во секојдневната работа кои ја враќаат енергијата, задоволството и чувството на заедништво во канцеларијата. Непречените транзиции помеѓу овие простории ги нагласуваат целите на нас и нашите партнери и фундаменталните истражувања на кои ги градиме нашите решенија; дека канцеларискиот простор е прилагоден за потребите на секој поединечен тим и на самата компанија и позитивно влијае на секојдневниот живот на вработените.” Радослав Милошески, Извршен Менаџер Делигхт Македонија.

 

 

И покрај бројните предизвици во претходните години, Delight Office Solutions Group постигна историски рекордни продажни резултати на регионално ниво со приходи над 24 милиони евра и нарачки на секои 36 минути. Паралелно со зголемениот обем на деловни активности, трендот на континуиран раст на бројот на вработени го постигнува и целата Групација, која денес брои повеќе од 100 вработени.

 

Delight Office  Solution

www.delightoffice.com