Ентериер ВИ / PROXY

Студио: PROXY Автор: Никола Кунгуловски Година: 2016 Контакт / страна : www.weareproxy.com Овој современ стан се наоѓа во центарот на...

Адаптација и реконструкција на поткровје / Танчески

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2016 Aвтор: Танчески Огнен Фотографии: Андријана Тилиќ, Гоце Ефтимов Контакт: tognen@gmail.com...

Ентериер на стан ОН1 / Поповска

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2014/2015 Автор: Маргарита Поповска Фотографии: Васе Аманито Петровски Контакт: popovska.margarita@gmail.com Станот...

Ребрендирање на филијали- Винер Осигурување / Павел Вељаноски

Флексибилност и адаптибилност во канцелариски простор “Складирањето исчезнува. Во секојдневниот работен процес повеќе не ни е потребнo енормното количество на...

“Choice “ / Feydom

Бренд и производител: FEYDOM Тип на мебел: модуларен сет на елементи Автори/дизајнери: Филимена Радоњанин, Зоран Радоњанин Година: 2015 Choice е...

Инфо пулт / Андријана Савиќ со соработници

Награда за релизирана внатрешна архитектура – ентериер Бимас 2016 „Исклучително ефектното архитектонско обликување на дел од еден огромен ентериер –...

Објавен победникот на Paratissima/Punkt мебел конкурсот

Интернационалниот саем на современа уметност Paratissima Skopje кој оваа година по трет пат ќе се одржи од 10 -12 јуни...

Традиционалните ориентални килими во Македонија

Првите сведоштва за килимите на Балканот датираат уште од времето на византиската империја, период во кој тие претставувале луксузни предмети...

Како минува саемот за мебел 2016?

Деновиве е во тек 42-то издание на меѓународниот саем на мебел на скопскиот саем, на кое се презентираат повеќе од...

Реконципирање на музејска поставка – Кинотека / Архипункт

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕКОНЦИПИРАЊЕ НА ПОСТОЈАНАТА МУЗЕЈСКА ПОСТАВКА ВО КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА Година: 2015 Студио: Архипункт...