Предавање на Звонко Вугрешек на Машински Факултет Скопје

 

На 22.05.2024, во просториите на Машинскиот Факултет во Скопје, ќе се одржи предавање на Звонко Вугрешек на тема: „Преку алгоритамско дизајнирање до паметни решенија“.

Звонко Вугрешек е експерт во полето на алгоритамски и генеративен дизајн потпомогнат со машинско учење и AI, и ко-основач на дизајн студиото Pixolid.

Пред две години имавме разговор на тема компјутерски помогнатион дизајн и архитектурата, кој може да го проследите тука. Тогаш оваа тема беше сѐ уште новитет, но денес е најактуелното движење во полето на дизајнот и архитектурата.

Сите заинтересирани се поканети на неговото предавање кој ќе се одржи оваа среда во 12ч. во просторија К3-9 во Новата зграда на Машинскиот Факултет во Скопје.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvonko Vugreshek (@vugreshek)